95 emigrantë rrezikojnë të mbyten në Mesdhe, thirrje autoriteteve italiane dhe malteze për ndihmë

 95 emigrantë rrezikojnë të mbyten në Mesdhe, thirrje autoriteteve italiane dhe malteze për ndihmë

“Nëntëdhjetë e pesë persona janë në emergjencë urgjente në ujërat ndërkombëtare”. Denoncimi ka ardhur nga Alarm Phone, i cili shpjegoi në Twitter se “motori i anijes nuk funksionon”, ndërsa bëri apel për shpëtimin e menjëhershëm të tyre.

Organizata, e cila mbledh thirrje emergjence nga Mesdheu, lëshon apelin për rojet bregdetare italiane dhe forcat e armatosura Maltese “para se të jetë tepër vonë përsëri”.

Telefoni i alarmit raporton gjithashtu disa fjali të kërkesës për ndihmë të marra nga emigrantët, të cilët aktualisht ndodhen në ujërat ndërkombëtare në Mesdheun qendror.

“Deti është i madh, valët janë shumë të larta, varka është e vogël. Do të vdesim të gjithë së shpejti, nëse nuk dërgoni ndihmë. Ju lutemi, dërgoni dikë, ka shumë ujë në varkë”, lexohet në Twitter.

Mesazhi, i cili i referohet masakrës së fundit të shkaktuar nga mbytja e anijes në ujërat libiane, përfundon me një thirrje drejtuar Bashkimit Evropian: “Mos i lini të mbyten”.

TË NGJASHME