Analist Gashi shpresh shqetësim për targat KM: Kjo është shkelje e Kushtetutës

 Analist Gashi shpresh shqetësim për targat KM: Kjo është shkelje e Kushtetutës

Analisti Astrit Gashi ka komentuar vendimin e marrëveshjes së targave me Serbinë.

Sipas Gashit targat KM, PR… jane ilegale. Ato as nuk duhet te mbulohen me stickera as te lejohen ne qarkullim.

“Targat KM, PR… jane ilegale. Ato as nuk duhet te mbulohen me stickera as te lejohen ne qarkullim. Posaqerisht ato nuk bene te lejohen per qarkullim ne veri sikur dhe as ndaras nga cilado pjese tjeter e territorit e Kosoves. Qeveria eshte votuar per ta bere e mbajtur Kosoven unike, dhe jo per te bere nje hap shtese ne legalizimin e ndarjes”, tha Gashi

Ai ndër të tjera shtoi se pjesa tjetër tjeter e vendosjes se “stickers” ndonese ringjallje e Marreveshjes se 2016, eshte OK, sepse eshte mase reciproke.

“Por duhet qartesuar se Kushtetuta e Kosoves mbrohet vetem me menyren e trajtimit te targave KM… e jo me stickersa. Ata nuk ka te drejte ta thyej askush, as kjo qeveri sikur qe nuk kane pas as ato te tjerat”.

“Shpresoj fort te mos jete bere ndryshe, sikur po degjoj duke u thene”, shprehet Gashi.

Postimi i plotë:

TË TJERA