Bie numri i pacientëve me Covid-19 që po trajtohen në QKUK dhe spitalet rajonale

 Bie numri i pacientëve me Covid-19 që po trajtohen në QKUK dhe spitalet rajonale

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

Shërbimi Spitalor, Klinik, Universitar i Kosovës ka njoftuar se në Klinikat për Covid në QKUK dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 516 pacientë me koronavirus.

Sipas njoftimit të ShSKUK-së, prej tyre 410 janë të konfirmuar pozitiv me koronavirus, 38 janë në gjendje të rëndë dhe 406 të tjerë nën asistimin oksigjeno-terapisë.

Njoftimi i plotë:

Sipas raporteve të datës 1 maj 2021 nga klinikat Covid në QKUK, por edhe spitalet e përgjithshme, në trajtim janë 516 pacientë, prej tyre 410 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 38 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 406 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 220 pacientë

15 prej tyre në gjendje të rënduar

161 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

183 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 82 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 38 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 81 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë + 3 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 296 pacientë

23 prej tyre në gjendje të rënduar

249 të konfirmuar pozitivë

223 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 54 pacientë

Spitali i Gjakovës, 54 pacientë

Spitali i Pejës, 71 pacientë

Spitali i Gjilanit, 37 pacientë

Spitali i Ferizajt, 38 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 31 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 11 pacientë

TË NGJASHME