Deputeti shqiptar Shaip Kamberi reciton himnin kombëtar në mes të parlamentit

 Deputeti shqiptar Shaip Kamberi reciton himnin kombëtar në mes të parlamentit

Përpara se në parlamentin serb të nisë diskutimi mbi iniciativën “Ballkani i Hapur”, deputeti shqiptar Shaip Kamberi i është drejtuar sërish kryeministres Ana Brnabic, me kërkesën për përdorimin publik dhe zyrtar të simbolit kombëtar shqiptar.

“Në fund të fundit angazhimin tonë të pandalshëm për identitetin dhe simbolet na e obligojnë edhe rreshtat e himnit tonë”- u shpreh Kamberi.

SHAIP KAMBERI

DEPUTET NE PARLAMENTIN SERB

“Republika e Serbisë po vazhdon të mbetet vendi i vetëm në rajon i cili, me ligj, i pamundëson pakicave kombëtare që të përdorin lirshëm simbolet e tyre nëse janë identike me simbolet e shteteve të tjera. Se sa është në Serbi shkalla e mosdurueshmërisë ndaj simbolit kombëtar shqiptar na ka treguar edhe sjellja e huliganëve, të cilët kanë hequr flamurin shqiptar në vende të shumta në Beograd ku ishte i vendosur si pjesë e protokollit shtetëror për vizitën e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama. Huliganët janë kryerësit e drejtpërdrejtë të këtij akti vandal, por duhet të theksohet që ata janë produkt i diskursit i cili mbështet dhe ushqen stereotipet antishqiptare, armiqësinë dhe hasmërinë ndaj tyre.”
 

Më tej në fjalën e tij, Shefi i Grupit Parlamentar “Lugina e Bashkuar”, ka deklaruar se nuk do të ketë nënshtrim kundrejt urrejtjes së hapur dhe paragjykimeve ndaj shqiptarëve dhe ndaj gjithçkaje që lidhet me shqiptarët.

TË TJERA