Elon Musk po shqyrton mundësinë e konvertimit të aseteve të Tesla-s në Bitcoin

 Elon Musk po shqyrton mundësinë e konvertimit të aseteve të Tesla-s në Bitcoin

Shefi i Tesla pyeti në Twitter nëse ishte e mundur të shndërroheshin asetet e kompanisë në Bitcoin.

Drejtori i Përgjithshëm i Tesla dhe SpaceX, Elon Musk, është duke nxitur zhurmën aktuale për kriptovalutën Bitcoin. Musk pyeti për mundësinë e shndërrimit të aseteve të korporatave të prodhuesit të makinave elektrike Tesla nga dollarë në bitcoin.

Kjo ishte një bisedë midis Musk dhe Michael Saylor, CEO i prodhuesit të softuerit MicroStrategy, në shërbimin e mesazheve të shkurtra Twitter.

“Nëse doni t’i bëni aksioneve tuaj një favor prej 100 miliardë dollarësh, shndërroni bilancin e Tesla nga dollarë në bitcoin”, i sugjeroi Saylor sipërmarrësit në një shkrim në Twitter. Musk do t’u dërgonte një sinjal të fortë kompanive në S&P 500 që do të ndiqnin shembullin.

Tesla dhe Bitcoin në rekord të lartë

Aksionet e Tesla u ngritën në një rekord të lartë në një ditë të trazuar tregtare të premten ndërsa investitorët u përgatitën për hyrjen e prodhuesit të makinave elektrike në etapën S&P 500 të hënën.

Bitcoin gjithashtu u ngjit në një rekord të lartë, së fundmi duke u rritur në mbi 24,000 dollarë pasi kriptovaluta tejkaloi 20,000 dollarë për herë të parë javën e kaluar.

TË NGJASHME