Goma ishte e shfrytë dhe shpejtësia tepër e madhe, dyshimet e para se si erdhi deri tek aksidenti tragjik

 Goma ishte e shfrytë dhe shpejtësia tepër e madhe, dyshimet e para se si erdhi deri tek aksidenti tragjik

Një version i ri ka dalur së fundmi në lidhje me shkaktarin e aksidentit të tmerrshëm në Bullgari, ku mbetën të vrarë 46 shqiptarë

Siç thuhet në një artikull nga mediat bullgare, goma e shfryrë dhe shpejtësia e tejkaluar mund të jenë pistat kryesore për hetimin e këtij aksidenti.

Vasko Pirgov, i cili punon në administratën e rrugëve rajonale në Përnik.

“Kam mbërritur rreth orës 3.30 të mëngjesit dhe pas rreth 10 minutash ka ardhur kryekomisar Nikolov. U krijua një organizatë e shpejtë dhe cilësore. Rruga ishte perfekte, temperatura ishte 9 gradë, gjithçka ishte e shënuar qartë. Bëhet fjalë për gabim njerëzor – unë jam inxhinier me motorë me djegie të brendshme dhe e kuptoj. Ai dëgjoi bubullima nga goma e përparme e djathtë e autobusit.’’

Tutje në dëshmi thuhet se zjarri ka nisur nga pjesa e përparme e autobusit, dhe sipas policisë tek gomat rezervë ka pasur tuba vaji.

Sipas Pirgov, shoferi me siguri po lëvizte me shpejtësi të papërshtatshme dhe gaboi se po lëvizte në korsinë e djathtë në zonën e një shatërvani buzë rrugës.

“Autobusi goditi një gomë të përparme djathtas derisa po voziste 45 orë më shpejt sesa shenja në rrugë. Sipërfaqja e rrugës ishte e përsosur, autobusi nuk mund të kishte rrëshqitur. Nuk ka distancë ndalimi”, theksoi a

TË TJERA