Keni parë ndonjëherë tornado zjarri? Jua ofron Kalifornia

 Keni parë ndonjëherë tornado zjarri? Jua ofron Kalifornia

Një fenomen i rrallë, një tornado e zjarrtë është regjistruar në videot e një zjarri në Tennant, Kalifornia Veriore.

Eshtë një nga shenjat e fundit të kushteve ekstreme të motit që kërcënon Shtetet e Bashkuara perëndimore, të cilat po përballen me një thatësirë ​​të rëndë dhe temperatura rekord të larta.

Edhe pse jashtëzakonisht të rralla, fenomene të ngjashme janë bërë gjithnjë e më të zakonshme në vitet e fundit.

Sipas BBC, zjarri dhe tymi ndonjëherë mund të formojnë një vorbull zjarri, por rrethanat që kjo të ndodhë duhet të jenë ekstreme.

Fatkeqësisht, paralajmërojnë ekspertët, pasi kemi gjithnjë e më shumë zjarre në pyje, ne gjithashtu do të shohim gjithnjë e më shumë tornado zjarri.

TË TJERA