Kur Vetëvendosje thërriste në takim kryetarët e sindikatave, tani i quan të kapura

 Kur Vetëvendosje thërriste në takim kryetarët e sindikatave, tani i quan të kapura

Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë dhe ajo e Arsimit iu janë drejtuar Qeverisë së Kosovës duke iu kërkuar për të realizuar kërkesat e tyre.

Por ministri i Financave, Hekuran Murati i ka quajtur sindikata të kapura.

“Zaten, nuk ka mundur të ketë shtet të kapur, pa disa sindikata fort të kapura”, ka shkruar ministri Murati.

Po të njetjat sindikata në kohën kur Lëvizja Vetëvendosje ishte në opozitë, ishin ftuar për të diskutuar rreth problemeve që kishin.

Ai gjatë bashkëbisedimit me përfaqësues të sindikatave që kishte në vitin 2019 paralajmëroi themelimin e një gjykate të punës me qëllim që shkeljet që u bëhen punëtorëve, të dënohen përmes saj.

TË TJERA