Kurti: Serbia merr fonde nga BE kurse militarizohet nga Rusia e Kina

 Kurti: Serbia merr fonde nga BE kurse militarizohet nga Rusia e Kina

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është deklaruar për media pas takimit që ka pasur me udhëheqësen e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Kurti tha se në takim ka njoftuar Ursula von der Leyen, se Serbia ka reaguar me forcë pas masës së reciprocitetit me targa për Serbinë.

Kryeministri Kurti tha se Serbia merr fonde nga BE kurse nuk demokratizohet.

“Fatkeqësisht ndodhemi në një situatë ku Serbia merr donacione nga BE-ja, dhe përkundër që i merr këto donacione pa zbatuar vlera do të duhej të demokratizohet e jo të militarizohet nga Rusia e Kina”, tha Kurti.

TË TJERA