Kush ishin kundër-kandidatët e presidentëve?

 Kush ishin kundër-kandidatët e presidentëve?

Pothuajse të gjithë kandidatët për president nga paslufta, kanë pasur kundër-kandidatë.

Ibrahim Rugova në vitin 2002, përballë tij në këtë garë e kishte Ramë Bujen e Partisë Demokratike të Kosovës.

E megjithëse ky nuk mundi të fitojë, tash pas shumë vitesh kujton se disa anëtarë të Lidhjes Demokratike të Kosovës i kanë thënë se ia kanë pasur frikën se mund të ishte kandidat i fortë kundër Rugovës.

Por ndryshe u veprua për Atifete Jahjagën përballë së cilës doli Suzanë Novobërdaliu, të cilën e mundi Jahjaga e u bë gruaja e parë presidente e Kosovës.

Në vitin 2016 PDK pati dy kandidatë, Hashim Thaçin dhe Rafet Ramën. I pari i mori votat për t’u bërë shef shteti.

Tani këtë post e synon Vjosa Osmani, për të cilën deri tash partitë nuk kanë bërë publike nëse kanë kundër-kandidatë.

Ndërkaq, Ramush Haradinaj që pretendonte të bëhej president, u tërhoq.

TË TJERA