Serbi i bën thirrje shtetit të tij që t’i kërkojë falje Kosovës

 Serbi i bën thirrje shtetit të tij që t’i kërkojë falje Kosovës

Prishtina është bërë shtëpia e tij e dytë, prej kohësh. Tomislav Lulzim Perusic nuk ka hezituar asnjëherë të dalw në media dhe të flasw për jetën e tij e dashamirësinë që ka për shqiptarët.

Ai i përcjell të gjitha zhvillimet, e për më tepër ato që kanë të bëjnë me raportet Kosovë-Serbi. Me po kaq interes të madh po i përcjell edhe ngjarjet e fundit në veri. Deklaron se po e irriton ajo se çfarë po bëjnë serbët.

Sipas tij, që të arrihet një marrëveshje mes këtyre dy shteteve, nuk duhet ndihma e Amerikës apo dikujt tjetër. Shton se Serbia duhet t’i kërkoj falje Kosovës.

Tomislavi studion Albanologjinë. Tregon se shpesh has në reagime të ashpra kur serbët e dëgjojnë duke folur në gjuhën shqipe. /Gazetare: Aurora Amerllahu

TË TJERA