Sondazhi nga Pyper: 42% e qytetarëve mendojnë se LDK do të preferonte një kandidat nga PDK-ja për president

 Sondazhi nga Pyper: 42% e qytetarëve mendojnë se LDK do të preferonte një kandidat nga PDK-ja për president

Pyper, si platformë e specializuar për matjen e opinionit publik, në bashkëpunim me emisionin “Debat Plus”, që transmetohet në RTV Dukagjini, ka organizuar sondazhin e radhës.

Në këtë sondazh qytetarët janë pyetur për çështjen e zgjedhjes së presidentit të vendit dhe situatën aktuale politike.

Pjesa dërmuese e qytetarëve [69%] të anketuar mendojnë se gjendja politike në Kosovë po shkon në drejtim të gabuar, derisa vetëm 12% e tyre mendojnë se po shkojnë në drejtim të duhur.

Qytetarët edhe njëherë [80%] kanë konfirmuar se preferojnë që presidenti të jetë person apolitik ndërsa pjesa tjetër mendojnë se ai duhet t’i takojë ndonjë partie politike.

42% e qytetarëve mendojnë se pas zhvillimeve të fundit politike, LDK do të preferonte që presidenti i ardhshëm të jetë nga PDK, 7% nga AAK, 22% as nga PDK e as AAK, derisa 28% s’kanë mendim për këtë çështje.

Sa i përket opsionit të zgjedhjeve të reja, 46% e qytetarëve mendojnë se ato do të ndodhin për shkak të mospajtimeve që partitë politike do t’i kenë për zgjedhjen e presidentit, 32% e qytetarëve mendojnë se zgjedhjet bëhen për arsye tjera.

TË NGJASHME