Supremja vendos për rivotim të diasporës nga Dragashi

 Supremja vendos për rivotim të diasporës nga Dragashi

Gjykata Supreme ka vendosur që votat e ardhura me postë nga jashtë për Komunën e Dragashit të mos njihen. Po ashtu ka vendosur që diaspora nga kjo komunë të votojë sërish dhe në bazë të atyre votave do të zgjidhet edhe kryetari i ri i komunës.

“Ashtu siç kishte konstatuar dhe vendosur me të drejtë PZAP, edhe Gjykata Supreme konfirmoi se vullneti i votuesve të mërgatës ishte cenuar në mënyrën më të rëndë, andaj edhe devijimi i rezultatit zgjedhor, respektivisht shkelja arbitrare e të drejtës së mërgatës për të votuar në mënyrë të fshehtë, të lirë e të barabartë, u vërtetua”, ka thënë Faton Fetahu, avokat i kandidatit të PDK-së në Dragash, Shaban Shabani.

Diferenca mes tij dhe kandidatit të LDK-së, Bejxhet Xheladini, është e vogël.

Lajmin për rivotim të diasporës së Dragashit e ka konfirmuar edhe LDK-ja, dega në Dragash.

Pa votat e diasporës, Shabani i PDK-së kishte 47 vota më shumë, mirëpo pas numërimit të votave të diasporës, përpara me vota doli Xheladini i LDK-së.

Mirëpo, PDK-ja u ankua se votat dyshohen se ishin plotësuar nga i njëjti person. Kështu çështja shkoi deri në Supreme, që vendosi për rivotim të diasporës nga kjo komunë.

Lidhur me vendimin e Supremes, KQZ-ja ka konfirmuar se e ka pranuar këtë vendim dhe se lidhur me të do të mbajë konferencë për media gjatë ditës.

TË TJERA