“Vajzës së Kurtit po ia komentojnë fustanin që ta barazojnë me milionat që vodhën vet”

 “Vajzës së Kurtit po ia komentojnë fustanin që ta barazojnë me milionat që vodhën vet”

Shkruan Viktor Buzhala

Është një kastë e njëjtë e njerêzve që dëshirojnë me doemos ta ndotin emrin e Kryeministrit Kurti dhe ta infiltrojnë me hajni. E kanë një hall të madh: T’ia humbin kredibilitetin, që kur qeveria Kurti të fillojë Vetingun dhe konfiskimin e pasurisë të thonë që ky është i njëjtë dhe po e bën për vete. Janë në pyetje miliona, për të mos thënë miliarda që ka vjedhur kasta politike me grupet e veta kriminaIe dhe kjo është e trishtë për ta.

Mund të vërehet sheshazi që janë të njëjtit njerëz që nxjerrin kime në vo dhe të njëjtat media që në lor trasnemtojnë shpifje në adresë të kryemininistrit dhe qeverisë.

Fatmirësisht, jena në epokën digjitale, ku dominojnë rrjetet sociale dhe secila dezinformatë dekonspirohet shpejt. I del boja menjëherë.

Por, ata gazetarë e analistë nuk po ndalen duke kry shërbime për ish shefat, pasi kanë marrë për dy dekada edhe ata pjesën e vet të tortës dhe tashmë kanë detyra për të kry: Duhet ti mbrojnë ish shefat e tyre.

Fatmirësisht në Kosovë vërehet sheshazi që politika e hajnisë ka kaluar, i është dhënë shkeImi. Mbrojtja e të bëmave të 20 vjetêve të fundit është si Iufta e Don Kishotit me mullinjët e erës. Kur fryn një erë e re, êshtë e pamundur të freskohesh nga e vjetra.

Kosova kishte nevojë të ishte e përfaqësuar me nivel të barabartë para elitave botërore. Dhe këtë e bëri Kurti edhe në ishullin grek afër Athinës, edhe në Kanë të Francës.

Ne nuk kemi çka i trëmbêlemi prezantimit dinjitoz të vendit. Vetëm duhet ta kuntojmë kush na përfaqësonte deri dje dhe ti duartrokisim të sotmit.

TË NGJASHME