VIDEO/ Ky vend i mrekullueshëm ndodhet në Shqipëri, jua tregojmë ku dhe si të shkoni

 VIDEO/ Ky vend i mrekullueshëm ndodhet në Shqipëri, jua tregojmë ku dhe si të shkoni

Liqeni Xhemes është një liqen natyror i vendosur në hyrje të zonës së banuar të fshatit Valbonë, pjesë e Parkut Kombëtar të Valbones. Ky është një atraksion i arritshëm nga çdo grupmoshe, i shkallës së veshtirësisë “i lehte”, i përshtatshëm për një ecje me familjen apo për një shëtitje pasditjeje – para darke.

Në hyrje të luginës, buzë rrugës nacionale të asfaltuar, ju gjeni tabelen orientuese dhe mund të ndiqni shtegun në mënyrë autonome edhe pa ndihmën e një guide. Shtegu kalon përmes pyllit të gjelbëruar në pranvere apo atij të kuqërremtë, të artë në vjeshtë.

Liqeni furnizohet nga nje burim i tij nga toka dhe ka një ngjyre blu të magjishme.

Ta vizitosh një herë këtë destinacion.

TË TJERA