Zjarre ekstreme në Arizona, vdesin 2 zjarrfikës

 Zjarre ekstreme në Arizona, vdesin 2 zjarrfikës

Dy zjarrfikës vdiqën të Shtunën në Arizona ndërsa zjarret shpërthyen në Perëndim, duke kërcënuar rrjetin e mbingarkuar të energjisë në Kaliforni gjatë një vale të nxehtësisë dhe thatësirës së vazhdueshme.

Zjarrfikësit vdiqën në një përplasje aeroplani ndërsa kryenin zbulime ajrore mbi zjarrin e pellgut Cedar pranë Pyjeve Kombëtare të Prescott, tha Byroja e Menaxhimit të Tokës në një deklaratë.

“Zemrat tona janë të rënduara sonte me ngushëllime të sinqerta për familjet, të dashurit dhe zjarrfikësit e prekur nga ky aksident tragjik i aviacionit që ndodhi sot në Arizona në Cedar Basin Fire,” shkroi agjencia në Twitter.

Ndërkohë, zjarri në Oregonin Jugor u dyfishua në përmasa të Shtunën në gati 77,000 hektarë në Pyllin Kombëtar Fremont-Ëinema, duke ndërprerë tri linja elektrike që transmetojnë energji nga Oregon në Kaliforni, thanë zyrtarët e energjisë.

Si rezultat, Kalifornia humbi mijëra megavat energji të importuar dhe u përpoq të ruante rezervat e funksionimit ndërsa temperaturat u rritën në tre shifra në pjesë të shtetit.

TË NGJASHME